Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Spreid het bladerdeeg uit op het aanrecht. Leg de kalkoen in het midden van elk plakje en bestrooi met peper en zout. Verdeel de roomkaas erover en klap het deeg er diagonaal overheen. Maak de randen goed dicht met een vork en bak in 25 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven. Verhit de margarine in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spruiten en bouillon toe, doe de deksel op de pan en smoor in 8 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Verdeel de spruiten over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de kalkoendriehoekjes.
Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten
hoofdgerecht
null personen
925 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Spreid het bladerdeeg uit op het aanrecht. Leg de kalkoen in het midden van elk plakje en bestrooi met peper en zout. Verdeel de roomkaas erover en klap het deeg er diagonaal overheen. Maak de randen goed dicht met een vork en bak in 25 min. gaar en goudbruin in het midden van de oven. Verhit de margarine in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spruiten en bouillon toe, doe de deksel op de pan en smoor in 8 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Verdeel de spruiten over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de kalkoendriehoekjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
1 schaal kalkoenfilet
½ pakje verse roomkaas met knoflook en kruiden
1 ui
1 teen knoflook
2 zakken spruitjes
25 g vloeibare margarine
100 ml groentebouillon
2 el pijnboompitten