Spruitjes in roomkaassaus
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Spruitjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet en 150 ml water toevoegen en spruitjes afgedekt op matig vuur in ca. 10 minuten beetgaar koken. Peterselie fijn knippen. Roomkaas en geraspte kaas bij spruitjes doen en al roerend aan de kook brengen. Peterselie door spruitjes roeren, op smaak brengen met zout en peper. Spruitjes serveren met rijst.
Spruitjes in roomkaassaus
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Spruitjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet en 150 ml water toevoegen en spruitjes afgedekt op matig vuur in ca. 10 minuten beetgaar koken. Peterselie fijn knippen. Roomkaas en geraspte kaas bij spruitjes doen en al roerend aan de kook brengen. Peterselie door spruitjes roeren, op smaak brengen met zout en peper. Spruitjes serveren met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g snelkook zilvervliesrijst
1 ui
3 eetlepels boter of margarine
2 zakken schoongemaakte spruitjes
½ groentebouillontablet
½ zakje verse peterselie
1 potje verse roomkaas met knoflook
50 g geraspte pittige kaas