Doperwtensoufflé
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine of met staafmixer helft van doperwten pureren. Eierdooiers, oregano en roomkaas door doperwtenpuree mengen. Eiwitten stijfkloppen en door puree spatelen. Rest van doperwten, 1/2 tl zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Doperwtenpuree over ingevette kommen verdelen. Kommen op rooster in midden van oven zetten en soufflés in 20 min. gaar laten worden. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In koekenpan olie verhitten en ui en champignons in 5 min. bruinbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Soufflés in kom op vier borden zetten. Rijst en champignons ernaast serveren.
Doperwtensoufflé
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine of met staafmixer helft van doperwten pureren. Eierdooiers, oregano en roomkaas door doperwtenpuree mengen. Eiwitten stijfkloppen en door puree spatelen. Rest van doperwten, 1/2 tl zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Doperwtenpuree over ingevette kommen verdelen. Kommen op rooster in midden van oven zetten en soufflés in 20 min. gaar laten worden. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In koekenpan olie verhitten en ui en champignons in 5 min. bruinbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Soufflés in kom op vier borden zetten. Rijst en champignons ernaast serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blik doperwten
3 eieren
1 theelepel gedroogde oregano
125 g verse roomkaas met kruiden
300 g snelkook zilvervliesrijst
1 eetlepel olie
1 ui
250 g champignons
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl