Maanzaadscones
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 ºC. In kom bakmeel met suiker en mespunt zout mengen. Met vingertoppen boter door meel wrijven, zodat kruimelige massa ontstaat. Karnemelk en helft van ei erbij schenken (andere helft wordt niet gebruikt). Maanzaad toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden. Als deeg iets te vochtig is, beetje extra bakmeel toevoegen. Op met bloem bestoven werkvlak deeg met de hand uitdrukken tot lap van ca. 2s cm dik. Met uitsteekvorm 6 cirkels uit deeg steken. Deegrondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, bestrijken met beetje karnemelk en in midden van oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin bakken. Scones lauw of koud serveren met jam en mascarpone.
Maanzaadscones
bijgerecht
null porties
380 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 ºC. In kom bakmeel met suiker en mespunt zout mengen. Met vingertoppen boter door meel wrijven, zodat kruimelige massa ontstaat. Karnemelk en helft van ei erbij schenken (andere helft wordt niet gebruikt). Maanzaad toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden. Als deeg iets te vochtig is, beetje extra bakmeel toevoegen. Op met bloem bestoven werkvlak deeg met de hand uitdrukken tot lap van ca. 2s cm dik. Met uitsteekvorm 6 cirkels uit deeg steken. Deegrondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, bestrijken met beetje karnemelk en in midden van oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin bakken. Scones lauw of koud serveren met jam en mascarpone.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels suiker
25 g boter
75 ml karnemelk
1 ei
1 eetlepel maanzaad
0 aardbeienjam
½ bakje mascarpone
Dit heb je nodig
bakpapier
ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnede 4 cm)