Aardappel-hamschotel met witlofsalade
Fruit en witlof gaan altijd goed samen. Deze keer met sinaasappel en een schepje mosterd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ham in reepjes, meng met de aardappelschijfjes en leg in de ovenschaal. Schenk de aardappel anders erover. Laat de schotel in het midden van de oven in 20 min. gaar worden.
Snipper de ui. Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in reepjes. Schil de sinaasappel dik, vang het sap dat daarbij vrijkomt op. Snijd de sinaasappels in stukjes. Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, het sap en peper en zout. Meng de witlof, sinaasappels, ui en de dressing.
Serveer de aardappel-hamschotel met witlofsalade.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Aardappel-hamschotel met witlofsalade
Fruit en witlof gaan altijd goed samen. Deze keer met sinaasappel en een schepje mosterd.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ham in reepjes, meng met de aardappelschijfjes en leg in de ovenschaal. Schenk de aardappel anders erover. Laat de schotel in het midden van de oven in 20 min. gaar worden.
Snipper de ui. Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in reepjes. Schil de sinaasappel dik, vang het sap dat daarbij vrijkomt op. Snijd de sinaasappels in stukjes. Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, het sap en peper en zout. Meng de witlof, sinaasappels, ui en de dressing.
Serveer de aardappel-hamschotel met witlofsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
340 g plakjes achterham
700 g aardappelschijfjes
390 ml Aardappel Anders kruiden knoflook
1 ui
5 stronken witlof
3 medium handsinaasappels
3 el traditionele olijfolie
1 el azijn
1 tl Franse mosterd
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)