Garnalensalade met citroenmayonaise
Serveer je garnalencocktail eens op een andere manier. Met toast bijvoorbeeld!
Aan de slag
Snijd de bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers het sap uit. Meng in een kommetje de garnalen met dille en bieslook. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een ander kommetje de mayonaise met yoghurt en de helft van de citroenrasp. Bewaar het garnalenmengsel, de komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de korst van de sneetjes brood. Rooster de sneetjes (in een broodrooster) goudbruin. Snijd de toast schuin doormidden. Verdeel de sla over de borden. Meng de komkommer door de garnalen en schep het mengsel in de slabladeren. Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in het slablad. Strooi de rest van de citroenrasp over de mayonaise. Serveer met toast.
Garnalensalade met citroenmayonaise
Serveer je garnalencocktail eens op een andere manier. Met toast bijvoorbeeld!
voorgerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers het sap uit. Meng in een kommetje de garnalen met dille en bieslook. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een ander kommetje de mayonaise met yoghurt en de helft van de citroenrasp. Bewaar het garnalenmengsel, de komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de korst van de sneetjes brood. Rooster de sneetjes (in een broodrooster) goudbruin. Snijd de toast schuin doormidden. Verdeel de sla over de borden. Meng de komkommer door de garnalen en schep het mengsel in de slabladeren. Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in het slablad. Strooi de rest van de citroenrasp over de mayonaise. Serveer met toast.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
200 g verse Hollandse garnalen
½ zakje verse dille
12 sprietjes verse bieslook
½ komkommer
4 el mayonaise
2 el volle yoghurt
2 sneetjes witbrood
4 bladen ijsbergsla