Witlof-garnalensalade
Aan de slag
Uiteinden van stronkjes witlof snijden. Blaadjes voorzichtig loshalen, wassen en droogdeppen. Grote blaadjes in de lengte halveren. In kom yoghurt mengen met mayonaise, citroensap en suiker. Dressing eventueel verdunnen met wat water. Op smaak brengen met zout en peper. Rucola grof scheuren en met witlofblaadjes over vier borden verdelen. Dressing losjes erover sprenkelen. Garnalen over salade verdelen. Serveren met stokbrood.
Witlof-garnalensalade
voorgerecht
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Uiteinden van stronkjes witlof snijden. Blaadjes voorzichtig loshalen, wassen en droogdeppen. Grote blaadjes in de lengte halveren. In kom yoghurt mengen met mayonaise, citroensap en suiker. Dressing eventueel verdunnen met wat water. Op smaak brengen met zout en peper. Rucola grof scheuren en met witlofblaadjes over vier borden verdelen. Dressing losjes erover sprenkelen. Garnalen over salade verdelen. Serveren met stokbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 struikjes smalle witlof
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel suiker
2 zakken rucola-sla
200 g Hollandse garnalen