Gevulde courgette met garnalensalade
Gevulde courgette maken? Ga dan eens voor een vulling van garnalen. Garnalen? Ja! Met deze garnalensalade als frisse topping heb je een heerlijk bijgerecht op tafel staan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel, bewaar het vruchtvlees. Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. beetgaar.
Maak ondertussen de garnalensalade: spoel de garnalen onder koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog. Snijd ⅓ van de bleekselderij en de helft van de sjalotten in stukjes van ca. een ½ cm. Snijd het vruchtvlees van de courgette in stukjes van ca. een ½ cm. Meng de fijngesneden bleekselderij, sjalot en courgette met de mayonaise, dragon, peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm en de resterende sjalot in dunne halve ringen. Meng met de azijn en olijfolie door de slamelange.
Haal de courgettes uit de oven en vul terwijl ze nog warm zijn met de garnalensalade. Serveer de salade ernaast.
Gevulde courgette met garnalensalade
Gevulde courgette maken? Ga dan eens voor een vulling van garnalen. Garnalen? Ja! Met deze garnalensalade als frisse topping heb je een heerlijk bijgerecht op tafel staan.
bijgerecht
null personen
230 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel, bewaar het vruchtvlees. Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. beetgaar.
Maak ondertussen de garnalensalade: spoel de garnalen onder koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog. Snijd ⅓ van de bleekselderij en de helft van de sjalotten in stukjes van ca. een ½ cm. Snijd het vruchtvlees van de courgette in stukjes van ca. een ½ cm. Meng de fijngesneden bleekselderij, sjalot en courgette met de mayonaise, dragon, peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm en de resterende sjalot in dunne halve ringen. Meng met de azijn en olijfolie door de slamelange.
Haal de courgettes uit de oven en vul terwijl ze nog warm zijn met de garnalensalade. Serveer de salade ernaast.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
200 g verse Hollandse garnalen
3 stengels bleekselderij
2 sjalotten
2 el mayonaise
1 tl gedroogde dragon
2 el appelciderazijn
2 el extra vierge olijfolie
75 g rucola slamelange
Dit heb je nodig
bakpapier