Kipsaté met Javaanse pindasaus
Aan de slag
Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.
Kipsaté met Javaanse pindasaus
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaaltje kipfilet
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel ketjap
1 zakje satémarinademix
400 g witte rijst
1 zakje stoneleeks
1 zak sperziebonen
1 kuipje Javaanse pindasatésaus
Dit heb je nodig
8 satéstokjes
grillpan