Kipsaté met koolsalade
Aan de slag
Snijd de kipfilets in de lengte in repen van 1/2 cm dikte, rijg ze per stuk aan een satéstokje. Roer 1 eetlepel olie door 75 ml woksaus en bestrijk de kipsateetjes hiermee dik.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie grote Chinese koolbladeren los, snijd de rest in smalle repen. Snijd de banaan in plakjes. Klop een dressing van 2 eetlepels koude satésaus, 2 eetlepels woksaus en net zo veel water. Meng gesneden kool, komkommer en banaan met de dressing.
Verhit een tafelgrill of ovengrill voor. Rooster de kipsateetjes aan beide kanten 4 minuten of tot het vlees gaar is. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een koolblad en schep de salade hierin. Schep er wat rijst bij en leg op elk bord 2-3 sateetjes. Schep er naar smaak satésaus over.
Kipsaté met koolsalade
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilets in de lengte in repen van 1/2 cm dikte, rijg ze per stuk aan een satéstokje. Roer 1 eetlepel olie door 75 ml woksaus en bestrijk de kipsateetjes hiermee dik.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie grote Chinese koolbladeren los, snijd de rest in smalle repen. Snijd de banaan in plakjes. Klop een dressing van 2 eetlepels koude satésaus, 2 eetlepels woksaus en net zo veel water. Meng gesneden kool, komkommer en banaan met de dressing.
Verhit een tafelgrill of ovengrill voor. Rooster de kipsateetjes aan beide kanten 4 minuten of tot het vlees gaar is. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een koolblad en schep de salade hierin. Schep er wat rijst bij en leg op elk bord 2-3 sateetjes. Schep er naar smaak satésaus over.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kipfilet
3 eetlepels zonnebloemolie
100 ml woksaus
300 g witte rijst
1 Chinese kool
1 banaan
300 ml satésaus
1 komkommer
Dit heb je nodig
satéstokjes