Kipsaté met koolsalade
bewaar
bewaar

Kipsaté met koolsalade

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kipfilets in de lengte in repen van 1/2 cm dikte, rijg ze per stuk aan een satéstokje. Roer 1 eetlepel olie door 75 ml woksaus en bestrijk de kipsateetjes hiermee dik.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie grote Chinese koolbladeren los, snijd de rest in smalle repen. Snijd de banaan in plakjes. Klop een dressing van 2 eetlepels koude satésaus, 2 eetlepels woksaus en net zo veel water. Meng gesneden kool, komkommer en banaan met de dressing.

Verhit een tafelgrill of ovengrill voor. Rooster de kipsateetjes aan beide kanten 4 minuten of tot het vlees gaar is. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een koolblad en schep de salade hierin. Schep er wat rijst bij en leg op elk bord 2-3 sateetjes. Schep er naar smaak satésaus over.

algemeenEen restje satésaus is een heerlijke dipsaus voor allerlei rauwe groentereepjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipsaté met koolsalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig