Ribeye met spruitjes en amandel
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappelschijfjes gaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de ui 3 min., voeg na 1 min. de champignons toe en bak mee.
Neem het ui-champignonmengsel uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ribeyes aan iedere kant 2-3 min. op hoog vuur bruin. Verwarm op het laatste moment het ui-champignonmengsel nog even mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet af. Hak de amandelen grof. Schep de spruitjes en amandelen door elkaar. Snijd het vlees in plakken. Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over borden. Leg het vlees ernaast.
Ribeye met spruitjes en amandel
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappelschijfjes gaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de ui 3 min., voeg na 1 min. de champignons toe en bak mee.
Neem het ui-champignonmengsel uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ribeyes aan iedere kant 2-3 min. op hoog vuur bruin. Verwarm op het laatste moment het ui-champignonmengsel nog even mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet af. Hak de amandelen grof. Schep de spruitjes en amandelen door elkaar. Snijd het vlees in plakken. Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over borden. Leg het vlees ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
700 g aardappelschijfjes
1 ui
200 g gesneden champignons
2 ribeye
450 g diepvries spruitjes
100 g ongebrande amandelen