Mandarijnenpuddinkjes
Aan de slag
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Pel 4 mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg (vang het sap op). Pers 8 mandarijnen uit. Breng in een pan (niet van aluminium) het mandarijnensap met kaneel aan de kook en los er al roerend de suiker in op. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in het hete sap. Zet de pan in een bak met koud water en laat het sap afkoelen tot het geleiachtig wordt. Roer dan de mandarijnpartjes erdoor en schep de gelei in de met olie ingevette puddingvormpjes. Laat de puddinkjes in de koelkast in 1-2 uur opstijven. Dompel elk vormpje enkele tellen in heet water, leg er omgekeerd een bordje op en keer ze samen om.
Mandarijnenpuddinkjes
nagerecht
null personen
175 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Pel 4 mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg (vang het sap op). Pers 8 mandarijnen uit. Breng in een pan (niet van aluminium) het mandarijnensap met kaneel aan de kook en los er al roerend de suiker in op. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in het hete sap. Zet de pan in een bak met koud water en laat het sap afkoelen tot het geleiachtig wordt. Roer dan de mandarijnpartjes erdoor en schep de gelei in de met olie ingevette puddingvormpjes. Laat de puddinkjes in de koelkast in 1-2 uur opstijven. Dompel elk vormpje enkele tellen in heet water, leg er omgekeerd een bordje op en keer ze samen om.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
12 mandarijnen
1 mespunt kaneel
75 g suiker
Dit heb je nodig
eenpersoonspuddingvormpjes, ingevet