Chipolatapudding
Aan de slag
Vanillestokje opensnijden. In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 min. zachtjes laten trekken. Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen. Gelatine 5 min. in koud water weken. Eidooiers met maizena losroeren. Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren. Van melk 2 el iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren. Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen. Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 min. lobbig wordt. Af en toe roeren. Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen. Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen. Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen. Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen, gladstrijken en in koelkast in ca. 2 uur uur laten opstijven.
Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm. Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden. Pudding met rest van mandarijn garneren.
Chipolatapudding
nagerecht
null personen
450 kcal
80 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Vanillestokje opensnijden. In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 min. zachtjes laten trekken. Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen. Gelatine 5 min. in koud water weken. Eidooiers met maizena losroeren. Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren. Van melk 2 el iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren. Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen. Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 min. lobbig wordt. Af en toe roeren. Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen. Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen. Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen. Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen, gladstrijken en in koelkast in ca. 2 uur uur laten opstijven.
Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm. Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden. Pudding met rest van mandarijn garneren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
500 ml melk
100 g suiker
4 mandarijnen
4 el sinaasappellikeur
6 blaadjes witte gelatine
3 eidooiers
1 el maizena
250 ml slagroom
50 g blanke rozijnen
1 schijf ananas
100 g bitterkoekjes
Dit heb je nodig
puddingvorm inhoud ca. 1 liter