Gratin van artisjok en tuinbonen
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Slankroom bijna stijfkloppen. Ei, mosterd, citroenschil, -sap en 1/2 tl zout en peper erdoor scheppen. In ovenschaal artisjokken tegen elkaar aan zetten. Tomaatjes en tuinbonen erover verdelen. Roommengsel erop scheppen en gladstrijken. Kaas erover verdelen. Schaal in midden van oven in 20 min. goudbruin bakken. Gratin serveren met stokbrood.
Gratin van artisjok en tuinbonen
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Slankroom bijna stijfkloppen. Ei, mosterd, citroenschil, -sap en 1/2 tl zout en peper erdoor scheppen. In ovenschaal artisjokken tegen elkaar aan zetten. Tomaatjes en tuinbonen erover verdelen. Roommengsel erop scheppen en gladstrijken. Kaas erover verdelen. Schaal in midden van oven in 20 min. goudbruin bakken. Gratin serveren met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml slankroom
2 eieren
1 eetlepel grove mosterd
½ citroen
2 blikken artisjokharten
250 g cherrytomaten
450 g tuinbonen
100 g geraspte pittige kaas
1 meergranen stokbrood
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet