Broodchips met wortel-komijnsalade
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Honing, citroensap, olie, gemberwortel en kaneel door elkaar roeren. Citroendressing, wortel en rozijnen door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Broodjes halveren zodat 8 rondjes ontstaan. Ruwe binnenkant van brood bestrijken met eiwit en bestrooien met komijn. Broodhelften elk in 4 puntjes snijden, en op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in 5 min. krokant bakken. Sesamzaad in droge koekenpan roosteren, tot zaadjes gaan 'springen'. Sesamzaad en kwark door elkaar roeren, op smaak brengen met zout en peper. Warme broodchips serveren met salade en sesamsaus.
Broodchips met wortel-komijnsalade
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Honing, citroensap, olie, gemberwortel en kaneel door elkaar roeren. Citroendressing, wortel en rozijnen door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Broodjes halveren zodat 8 rondjes ontstaan. Ruwe binnenkant van brood bestrijken met eiwit en bestrooien met komijn. Broodhelften elk in 4 puntjes snijden, en op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in 5 min. krokant bakken. Sesamzaad in droge koekenpan roosteren, tot zaadjes gaan 'springen'. Sesamzaad en kwark door elkaar roeren, op smaak brengen met zout en peper. Warme broodchips serveren met salade en sesamsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetlepel vloeibare honing
½ citroen
2 eetlepels olijfolie
1 cm verse gemberwortel
½ theelepel kaneelpoeder
1 grote winterpeen
50 g blanke rozijnen
8 shoarmabroodjes
1 ei
1 theelepel gemalen komijn
4 eetlepels sesamzaadjes
6 eetlepels halfvolle kwark
Dit heb je nodig
bakpapier