Yazzara
Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd ze in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster 30 min. in het midden van de oven.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Rasp ook de knoflook fijn. Pers de citroen uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 4 min. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Doe de geroosterde peen met de helft van de pijnboompitten, gember, knoflook, gedroogde kruiden, 1 el citroensap (per 4 personen) en honing in de kom van de keukenmachine. Pulseer een aantal keer tot de peen fijn is, maar de dip nog wel wat textuur heeft.
Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten.
Yazzara
Yazarra? Ja! Deze kleurrijke Midden-Oosterse dip mag niet ontbreken bij je mezze, in je pita, wrap - en waar eigenlijk wél?
bijgerecht
null personen
190 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd ze in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster 30 min. in het midden van de oven.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Rasp ook de knoflook fijn. Pers de citroen uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 4 min. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Doe de geroosterde peen met de helft van de pijnboompitten, gember, knoflook, gedroogde kruiden, 1 el citroensap (per 4 personen) en honing in de kom van de keukenmachine. Pulseer een aantal keer tot de peen fijn is, maar de dip nog wel wat textuur heeft.
Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g winterpenen
2 el milde olijfolie
25 g verse gemberwortel
2 tenen knoflook
1 citroen
40 g pijnboompitten
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
½ tl gemalen kaneel
1 el honing
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine