Hartige cheesecake
Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de randen. Verwijder de korst van het brood. Druk het brood tegen de binnenkant van de springvorm.
Roer de room, eieren en ricotta door elkaar. Snijd de rucola fijn en schep deze erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het mengsel in de vorm.
Bak de cheesecake in midden van oven in ca. 45 min. gaar. Serveer de cheesecake lauw of op kamertemperatuur.
Hartige cheesecake
Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen.
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de randen. Verwijder de korst van het brood. Druk het brood tegen de binnenkant van de springvorm.
Roer de room, eieren en ricotta door elkaar. Snijd de rucola fijn en schep deze erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het mengsel in de vorm.
Bak de cheesecake in midden van oven in ca. 45 min. gaar. Serveer de cheesecake lauw of op kamertemperatuur.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
9 sneetjes witbrood
100 ml slankroom
3 middelgrote eieren
250 g ricotta
150 g rucola
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)