Kipburger met pittige komkommersalsa
Aan de slag
Komkommer halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Komkommer mengen met bosui, rode peper, 2 el olijfolie, citroensap en zout naar smaak. In keukenmachine brood verkruimelen. Broodkruim eruit nemen en kipfilet fijnmalen. Kipfilet mengen met ei, broodkruim, paprikapoeder en 1/2 tl zout en peper. Van mengsel 4 platte schijven vormen. In koekenpan met antiaanbaklaag kipburgers in rest van olie in 10 min. gaar en bruin bakken. Kipburgers op broodjes leggen en serveren met komkommersalsa.
Kipburger met pittige komkommersalsa
null personen
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Komkommer halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Komkommer mengen met bosui, rode peper, 2 el olijfolie, citroensap en zout naar smaak. In keukenmachine brood verkruimelen. Broodkruim eruit nemen en kipfilet fijnmalen. Kipfilet mengen met ei, broodkruim, paprikapoeder en 1/2 tl zout en peper. Van mengsel 4 platte schijven vormen. In koekenpan met antiaanbaklaag kipburgers in rest van olie in 10 min. gaar en bruin bakken. Kipburgers op broodjes leggen en serveren met komkommersalsa.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
3 bosuitjes
1 rode peper
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 sneetjes bruinbrood
300 g kipfilet
1 ei
1 theelepel paprikapoeder
4 bruine bolletjes
Dit heb je nodig
keukenmachine