Mosselsoep met bokbier en prei
Aan de slag
Mosselen wassen onder stromend water. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen. Mosselen in mosselpan leggen. Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 min. koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien). Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom. Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten. Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt. Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven. Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is. Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper. Mosselen even in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen. Serveren met stokbrood.
Mosselsoep met bokbier en prei
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen wassen onder stromend water. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen. Mosselen in mosselpan leggen. Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 min. koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien). Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom. Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten. Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt. Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven. Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is. Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper. Mosselen even in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen. Serveren met stokbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg mosselen
300 ml bokbier
2 uien
4 eetlepels vloeibare margarine
600 g prei
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels bloem
100 ml kookroom
500 ml kippenbouillon
1 meergranen stokbrood