Couscous met dadels, jalapeñopepers en witte kaas
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Couscous met olie, ui, helft van jalapeñopepers en helft van dadels in ingevette ovenschaal omscheppen. Bouillon verwarmen. Honing met boter in hete bouillon laten smelten en bouillonmengsel over couscous schenken. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschotel met aluminiumfolie afdekken en in midden van oven in 15 min. verwarmen. Folie verwijderen en kaasblokjes erover strooien. Gerecht nog 5 min. in midden van oven laten garen. Uit oven nemen en met rest van dadels en jalapeñopepers bestrooien.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Couscous met dadels, jalapeñopepers en witte kaas
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Couscous met olie, ui, helft van jalapeñopepers en helft van dadels in ingevette ovenschaal omscheppen. Bouillon verwarmen. Honing met boter in hete bouillon laten smelten en bouillonmengsel over couscous schenken. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschotel met aluminiumfolie afdekken en in midden van oven in 15 min. verwarmen. Folie verwijderen en kaasblokjes erover strooien. Gerecht nog 5 min. in midden van oven laten garen. Uit oven nemen en met rest van dadels en jalapeñopepers bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g couscous
2 el olijfolie
1 rode ui
1 potje jalapeñopepers
100 g dadels
500 ml kruidenbouillon
2 el honing
2 el boter
200 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
aluminiumfolie