Bladerdeeghapjes uit de oven met zongedroogde tomaat
Aan de slag
Oven op 220 °C voorverwarmen. Bladerdeeg laten ontdooien. Tomaten 2 min. in heet water wellen en afspoelen. Tomaten en ontbijtspek in reepjes snijden. In schaal tomaten, spek, pijnboompitten en roomkaas goed mengen. Mengsel met peper op smaak brengen. Ei loskloppen. Bladerdeeg diagonaal doorsnijden en driehoekjes met tomatenmengsel vullen. Pakketjes goed dichtvouwen en bestrijken met ei. Pakketjes in ca. 15 minuten in oven goudbruin en knapperig bakken. Veldsla over vier bordjes verdelen. Pakketjes erop leggen.
Bladerdeeghapjes uit de oven met zongedroogde tomaat
voorgerecht
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven op 220 °C voorverwarmen. Bladerdeeg laten ontdooien. Tomaten 2 min. in heet water wellen en afspoelen. Tomaten en ontbijtspek in reepjes snijden. In schaal tomaten, spek, pijnboompitten en roomkaas goed mengen. Mengsel met peper op smaak brengen. Ei loskloppen. Bladerdeeg diagonaal doorsnijden en driehoekjes met tomatenmengsel vullen. Pakketjes goed dichtvouwen en bestrijken met ei. Pakketjes in ca. 15 minuten in oven goudbruin en knapperig bakken. Veldsla over vier bordjes verdelen. Pakketjes erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
40 g zongedroogde tomaten
3 plakjes ontbijtspek
1 eetlepel pijnboompitten
1 pakje verse roomkaas naturel
1 ei
1 zakje veldsla