Oesters op een bedje van spinazie met zongedroogde tomaat
Aan de slag
Tomaten in stukjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Pijnboompitten lichtbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Citroen goed schoonboenen onder koud stromend water en in 8 partjes snijden.
Oesters met oestermes openmaken (rondom spiertjes lossnijden en aan zijkant 'openwrikken'). In wok rest van olie verhitten. Op hoog vuur spinazie al omscheppend laten slinken. Vocht laten verdampen. In vergiet vocht uit spinazie drukken en spinazie terugdoen in wok. Helft van stukjes tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Lauwwarme spinazie in midden van vier borden scheppen. Oesters en partjes citroen erop leggen. Stukjes tomaat en pijnboompitten eromheen strooien.
Oesters op een bedje van spinazie met zongedroogde tomaat
voorgerecht
null personen
155 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten in stukjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Pijnboompitten lichtbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Citroen goed schoonboenen onder koud stromend water en in 8 partjes snijden.
Oesters met oestermes openmaken (rondom spiertjes lossnijden en aan zijkant 'openwrikken'). In wok rest van olie verhitten. Op hoog vuur spinazie al omscheppend laten slinken. Vocht laten verdampen. In vergiet vocht uit spinazie drukken en spinazie terugdoen in wok. Helft van stukjes tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Lauwwarme spinazie in midden van vier borden scheppen. Oesters en partjes citroen erop leggen. Stukjes tomaat en pijnboompitten eromheen strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zongedroogde tomaten op olie
3 eetlepels (olijf)olie
2 eetlepels pijnboompitten
1 citroen
12 oesters
1 zakje verse panklare spinazie
0 zout
0 peper
1½ eetlepel citroensap
Dit heb je nodig
oestermes
wok
keukenpapier