Chinees varkensvlees met aubergine
Aan de slag
Rijst volgens aanwijzing op verpakking koken. Vlees 10 min. in mengsel van 2 el sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren. In braadpan 2 el roerbakolie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren. In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen. In braadpan rest van roerbakolie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken. Vlees en ui door aubergine scheppen. Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 el water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven. Op smaak brengen met peper en eventueel 1 tl suiker. Rijst en varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.
Chinees varkensvlees met aubergine
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens aanwijzing op verpakking koken. Vlees 10 min. in mengsel van 2 el sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren. In braadpan 2 el roerbakolie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren. In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen. In braadpan rest van roerbakolie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken. Vlees en ui door aubergine scheppen. Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 el water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven. Op smaak brengen met peper en eventueel 1 tl suiker. Rijst en varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g rijst
300 g nasi/bamivlees
6 eetlepels Japanse sojasaus
2 theelepels vijf kruidenpoeder
2 teentjes knoflook
3 eetlepels roerbakolie
2 uien
2 aubergines