Groene-bonensoep
Aan de slag
Kipfilet in pan met 4 takjes tijm, laurierblad, foelie en peper naar smaak met 1 1/2 liter koud water langzaam aan de kook brengen. Op zacht vuur 30 min. tegen de kook aan laten trekken. Intussen van tuinbonen grijze velletjes verwijderen. Spek in dunne reepjes snijden. Kip en kruiden met schuimspaan uit bouillon halen. Bouillon op smaak brengen met 1 el zout, wat citroensap en peper naar smaak. Sperziebonen, peultjes en tuinerwten toevoegen en soep 5 min. zachtjes laten koken. Kip in blokjes snijden en met tuinbonen, stoneleeks en reepjes katenspek door soep roeren. Soep in nog 4-6 min zachtjes gaarkoken. Van rest van takjes tijm blaadjes afrissen en door soep roeren.
Groene-bonensoep
voorgerecht
null personen
215 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Kipfilet in pan met 4 takjes tijm, laurierblad, foelie en peper naar smaak met 1 1/2 liter koud water langzaam aan de kook brengen. Op zacht vuur 30 min. tegen de kook aan laten trekken. Intussen van tuinbonen grijze velletjes verwijderen. Spek in dunne reepjes snijden. Kip en kruiden met schuimspaan uit bouillon halen. Bouillon op smaak brengen met 1 el zout, wat citroensap en peper naar smaak. Sperziebonen, peultjes en tuinerwten toevoegen en soep 5 min. zachtjes laten koken. Kip in blokjes snijden en met tuinbonen, stoneleeks en reepjes katenspek door soep roeren. Soep in nog 4-6 min zachtjes gaarkoken. Van rest van takjes tijm blaadjes afrissen en door soep roeren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kipfilet
½ zakje verse tijm
1 laurierblad
1 stukje foelie
1 zak tuinbonen
50 g katenspek
1 eetlepel citroensap
250 g sperziebonen
200 g peultjes
100 g tuinerwten
1 zakje stoneleeks