Kip met paddestoelen
bewaar
bewaar

Kip met paddestoelen

Met spek mals gesudderd in Marsala. Lekker met romige aardappelpuree.

25 min. bereiden / 40 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Bestrooi de kip met peper en zout.

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de spek kort. Schep de spek uit de pan en braad in het bakvet de kippenbouten per 2 rondom aan. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Bak in het bakvet de ui, champignons en de helft van de knoflook 2 min.

Leg de spek en de kip weer in de pan. Schenk de Marsala in de pan. Schenk de bouillon erbij zodra de drank borrelt. Zet het vuur laag als het vocht kookt. Laat de kip (op vlamverdeler) afgedekt in ca. 40 min. gaar sudderen. Keer af en toe.

Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook een ½ min. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddestoelen over de kip. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met paddestoelen

Met spek mals gesudderd in Marsala. Lekker met romige aardappelpuree.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig