Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom
Aan de slag
Bitterkoekjes boven kom in kleine stukjes knippen, room erdoor mengen. Mengsel 15 min. laten staan, dan goed doorroeren. Intussen peren schillen, in partjes snijden en besprenkelen met citroensap. Peerpartjes op schaal leggen en amandelen erbij doen.
In pannetje partjes peer dakpansgewijs neerleggen en scheut bitterkoekjesroom erover verdelen. Peer 2 min. zachtjes bakken, niet omscheppen. Amandelen erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot peer en amandelen goudbruin kleuren. Lekker met bolletje vanilleijs.
Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom
nagerecht
null personen
180 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bitterkoekjes boven kom in kleine stukjes knippen, room erdoor mengen. Mengsel 15 min. laten staan, dan goed doorroeren. Intussen peren schillen, in partjes snijden en besprenkelen met citroensap. Peerpartjes op schaal leggen en amandelen erbij doen.
In pannetje partjes peer dakpansgewijs neerleggen en scheut bitterkoekjesroom erover verdelen. Peer 2 min. zachtjes bakken, niet omscheppen. Amandelen erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot peer en amandelen goudbruin kleuren. Lekker met bolletje vanilleijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bitterkoekjes
100 ml slagroom
2 kleine peren
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels amandelschaafsel
Dit heb je nodig
gourmetstel