Peren met bitterkoekjesroom
Aan de slag
Leg de bitterkoekjes op een grote schaal en laat onafgedekt in 4 uur uitdrogen.
Maal de bitterkoekjes fijn in de keukenmachine. Rooster ondertussen het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Doe op een bord en laat afkoelen.
Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis. Verdeel de peren over 4 bordjes. Doe de slagroom met de klopfix in een kom, klop stijf en schep voorzichtig de bitterkoekjeskruim erdoor.
Verdeel de bitterkoekjesroom over de peren en garneer met het amandelschaafsel.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:36 min.
Peren met bitterkoekjesroom
nagerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Leg de bitterkoekjes op een grote schaal en laat onafgedekt in 4 uur uitdrogen.
Maal de bitterkoekjes fijn in de keukenmachine. Rooster ondertussen het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Doe op een bord en laat afkoelen.
Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis. Verdeel de peren over 4 bordjes. Doe de slagroom met de klopfix in een kom, klop stijf en schep voorzichtig de bitterkoekjeskruim erdoor.
Verdeel de bitterkoekjesroom over de peren en garneer met het amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ zak bitterkoekjes
½ bakje amandelschaafsel
2 zoete, sappige peren
1 bekertje slagroom
½ zakje klopfix
Dit heb je nodig
keukenmachine