Marshmallow-fruitfondue met mascarpone
bewaar
bewaar

Marshmallow-fruitfondue met mascarpone

20 min. bereiden / 30 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Fruit volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Marshmallows met natgemaakt mes in stukken snijden (of met keukenschaar knippen). Fruit in keukenmachine of met staafmixer pureren. In caquelon of vuurvaste schaal puree mengen met mascarpone en marshmallows. Op zeer laag vuur mascarponemengsel zachtjes verwarmen, tot marshmallows zijn gesmolten en smeuïge massa is ontstaan. Citroensap of likeur naar smaak erdoor roeren. Fondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

Om te dippen: - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven - stukjes lange vinger - brosse koekjes zoals botertongen of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - blokjes suikerbrood of krentenbrood.

algemeenDit dessert kan ook gemaakt worden met gepureerde kersen uit een pot. Als de fondue niet goed bindt, roer er dan een papje van 1-2 el maïzena met wat water of fruitlikeur doorheen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marshmallow-fruitfondue met mascarpone

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig