Marshmallow-fruitfondue met mascarpone
Aan de slag
Fruit volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Marshmallows met natgemaakt mes in stukken snijden (of met keukenschaar knippen). Fruit in keukenmachine of met staafmixer pureren. In caquelon of vuurvaste schaal puree mengen met mascarpone en marshmallows. Op zeer laag vuur mascarponemengsel zachtjes verwarmen, tot marshmallows zijn gesmolten en smeuïge massa is ontstaan. Citroensap of likeur naar smaak erdoor roeren. Fondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen: - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven - stukjes lange vinger - brosse koekjes zoals botertongen of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - blokjes suikerbrood of krentenbrood.
Marshmallow-fruitfondue met mascarpone
nagerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Fruit volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Marshmallows met natgemaakt mes in stukken snijden (of met keukenschaar knippen). Fruit in keukenmachine of met staafmixer pureren. In caquelon of vuurvaste schaal puree mengen met mascarpone en marshmallows. Op zeer laag vuur mascarponemengsel zachtjes verwarmen, tot marshmallows zijn gesmolten en smeuïge massa is ontstaan. Citroensap of likeur naar smaak erdoor roeren. Fondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen: - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven - stukjes lange vinger - brosse koekjes zoals botertongen of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - blokjes suikerbrood of krentenbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pak zomerfruit
1 zak marshmallows
125 g mascarpone (of 125 ml crème fraîche)
2 eetlepels citroensap (of fruitlikeur bijv. crème de cassis
Dit heb je nodig
chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
staafmixer of keukenmachine
fonduevorken