Aardbeien uit oven met roomyoghurt
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardbeien met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Besprenkel ze met de honing en verwarm ca. 15 min. in de oven.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Doe de mascarpone en yoghurt in een kom en doe de vanillesuiker erbij. Rasp de groene schil van de limoen, voeg de rasp toe en schep door elkaar.
Verdeel de roomyoghurt over 4 borden. Schep de warme aardbeien erop en verdeel het achtergebleven vocht in de ovenschaal over de 4 borden. Verdeel de amandelen erover en besprenkel met de Crème de Cassis. Serveer direct.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Aardbeien uit oven met roomyoghurt
nagerecht
null porties
420 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardbeien met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Besprenkel ze met de honing en verwarm ca. 15 min. in de oven.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Doe de mascarpone en yoghurt in een kom en doe de vanillesuiker erbij. Rasp de groene schil van de limoen, voeg de rasp toe en schep door elkaar.
Verdeel de roomyoghurt over 4 borden. Schep de warme aardbeien erop en verdeel het achtergebleven vocht in de ovenschaal over de 4 borden. Verdeel de amandelen erover en besprenkel met de Crème de Cassis. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g aardbeien
2 el honing
2 el amandelschaafsel
1 bakje mascarpone
½ beker yoghurt Griekse stijl
2 zakjes vanillesuiker
1 limoen
4 el Crème de Cassis
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)