Groentetempura met sojasaus
Aan de slag
Groenten schoonmaken, in stukjes snijden en op serveerschalen rangschikken. In kleinere schaal met garde eierdooiers loskloppen met ijswater. Met vork bloem en mespunt zout erdoor roeren, tot dun, licht klonterig beslag ontstaat. Eventueel extra ijswater toevoegen. IJsblokjes in grote schaal scheppen en met beslagschaal erin op tafel zetten. Zo blijft het beslag aan tafel goed koel. Naast elk bord een schoteltje met servet zetten, waarop de frituurhapjes eerst kunnen uitlekken. Telkens stukje groente aan fonduevork steken, door tempurabeslag halen en in hete olie in 2-3 min. krokant en gaar bakken (het deegjasje blijft bleek en transparant). Tempura met sojasaus en partjes limoen serveren.
Groentetempura met sojasaus
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Groenten schoonmaken, in stukjes snijden en op serveerschalen rangschikken. In kleinere schaal met garde eierdooiers loskloppen met ijswater. Met vork bloem en mespunt zout erdoor roeren, tot dun, licht klonterig beslag ontstaat. Eventueel extra ijswater toevoegen. IJsblokjes in grote schaal scheppen en met beslagschaal erin op tafel zetten. Zo blijft het beslag aan tafel goed koel. Naast elk bord een schoteltje met servet zetten, waarop de frituurhapjes eerst kunnen uitlekken. Telkens stukje groente aan fonduevork steken, door tempurabeslag halen en in hete olie in 2-3 min. krokant en gaar bakken (het deegjasje blijft bleek en transparant). Tempura met sojasaus en partjes limoen serveren.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg gemengde groenten van het seizoen
2 eieren
400 ml ijskoud water
250 g patentbloem
150 ml Japanse sojasaus
2 limoenen
0 ijsblokjes
0 olie
Dit heb je nodig
fonduepan
fonduevorken
2 schalen die in elkaar passen