Tuinerwtensoep met cocktailgarnalen en dille
Aan de slag
In soeppan sjalot in boter goudbruin fruiten. Slagroom erdoor roeren en 1 min. laten borrelen. Wijn en visbouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soepbasis 3 min. doorkoken. Tuinerwten (handvol bewaren) aan soep toevoegen en 3 min. meekoken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren, op smaak brengen met (zout en) peper. Cocktailgarnalen goed droogdeppen. Cocktailgarnalen en achtergehouden tuinerwten 1 min. in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en met dille bestrooien.
Tuinerwtensoep met cocktailgarnalen en dille
voorgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan sjalot in boter goudbruin fruiten. Slagroom erdoor roeren en 1 min. laten borrelen. Wijn en visbouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soepbasis 3 min. doorkoken. Tuinerwten (handvol bewaren) aan soep toevoegen en 3 min. meekoken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren, op smaak brengen met (zout en) peper. Cocktailgarnalen goed droogdeppen. Cocktailgarnalen en achtergehouden tuinerwten 1 min. in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en met dille bestrooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 eetlepels boter
1 pakje slagroom
100 ml witte wijn
400 ml visbouillon
300 g tuinerwten
200 g cocktailgarnalen
2 theelepels dille
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine