Tartaar met mozzarella en ratatouille
Aan de slag
Aubergine, courgette en tomaat uit ratatouillepakket in grove stukken snijden. Ui pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en fijnsnijden. Tijmblaadjes van takje rissen. In pan met dikke bodem 2 el olie verhitten en ui en knoflook 1 min. fruiten. Aubergine, courgette, tomaat en tijm erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en groenten afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarsmoren. Af en toe omscheppen. In koekenpan 2 el olie verhitten en vlees 4 min. aan een kant bakken. Vlees keren en op elk tartaartje 2 plakken mozzarella leggen. Peper naar smaak toevoegen en vlees in nog 4-5 min. gaarbakken, kaas laten smelten. In pan couscous met rozijnen en 300 ml water aan de kook brengen en van vuur af 5 min. laten staan. Daarna couscous op zacht vuur verwarmen, met vork rul maken en 2 el olie en pijnboompitten erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Tartaartjes op vier borden leggen. Couscous en groenten ernaast scheppen.
Tartaar met mozzarella en ratatouille
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aubergine, courgette en tomaat uit ratatouillepakket in grove stukken snijden. Ui pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en fijnsnijden. Tijmblaadjes van takje rissen. In pan met dikke bodem 2 el olie verhitten en ui en knoflook 1 min. fruiten. Aubergine, courgette, tomaat en tijm erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en groenten afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarsmoren. Af en toe omscheppen. In koekenpan 2 el olie verhitten en vlees 4 min. aan een kant bakken. Vlees keren en op elk tartaartje 2 plakken mozzarella leggen. Peper naar smaak toevoegen en vlees in nog 4-5 min. gaarbakken, kaas laten smelten. In pan couscous met rozijnen en 300 ml water aan de kook brengen en van vuur af 5 min. laten staan. Daarna couscous op zacht vuur verwarmen, met vork rul maken en 2 el olie en pijnboompitten erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Tartaartjes op vier borden leggen. Couscous en groenten ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ratatouillepakket
6 eetlepels olijfolie
4 tartaartjes
1 bol mozzarellakaas
200 g couscous
25 g rozijnen
25 g geroosterde pijnboompitten