Mediterraan kabeljauwbrood
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak het deeg volgens aanwijzingen op het pak, vervang de boter door 6 el olijfolie. Meng bij de tweede keer kneden de kruiden en olijven door het deeg. Smeer de kabeljauw aan beide zijden in met pesto. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovale lap. Leg de kabeljauw in het midden van het deeg, laat niet overlappen.
Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en vouw de voor- en achterkant over elkaar heen. Bestrijk de naden met wat water zodat ze goed aan elkaar plakken. Leg het brood met de naad naar beneden in een ingevet bakblik. Bak het brood in ca. 25 min. goudbruin. Haal het brood uit de oven en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Serveer direct met jonge tuinboontjes en zet een bakje met olijfolie en een bakje met zeezout op tafel. Doop het brood in de olie en het zout.
Mediterraan kabeljauwbrood
hoofdgerecht
null personen
945 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak het deeg volgens aanwijzingen op het pak, vervang de boter door 6 el olijfolie. Meng bij de tweede keer kneden de kruiden en olijven door het deeg. Smeer de kabeljauw aan beide zijden in met pesto. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovale lap. Leg de kabeljauw in het midden van het deeg, laat niet overlappen.
Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en vouw de voor- en achterkant over elkaar heen. Bestrijk de naden met wat water zodat ze goed aan elkaar plakken. Leg het brood met de naad naar beneden in een ingevet bakblik. Bak het brood in ca. 25 min. goudbruin. Haal het brood uit de oven en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Serveer direct met jonge tuinboontjes en zet een bakje met olijfolie en een bakje met zeezout op tafel. Doop het brood in de olie en het zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broodmix wit
7 el traditionele olijfolie
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
12 zwarte olijven
500 g verse kabeljauwfilets
1 potje rode pesto
2 g tarwebloem
Dit heb je nodig
bakblik