Carpaccio van kalfsentrecote
Aan de slag
In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. In kom sjalot mengen met azijn en 5 min. laten staan. Truffelolie en 2 el olijfolie door sjalotmengsel roeren en dressing op smaak brengen met zout en peper. In andere kom crème fraîche met mosterd en 1-2 el water tot dunne saus roeren, met zout en peper op smaak brengen. Entrecotes met 1 el olijfolie bestrijken en met zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag vlees op hoog vuur in 2 min. bruinbakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen. Entrecotes met scherp glad mes in dunne plakjes snijden en plakjes op vier borden uitspreiden. Roomsaus over vlees schenken. Waterkers met sjalotdressing mengen en in midden op vlees leggen. Met pijnboompitten bestrooien.
Carpaccio van kalfsentrecote
voorgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. In kom sjalot mengen met azijn en 5 min. laten staan. Truffelolie en 2 el olijfolie door sjalotmengsel roeren en dressing op smaak brengen met zout en peper. In andere kom crème fraîche met mosterd en 1-2 el water tot dunne saus roeren, met zout en peper op smaak brengen. Entrecotes met 1 el olijfolie bestrijken en met zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag vlees op hoog vuur in 2 min. bruinbakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen. Entrecotes met scherp glad mes in dunne plakjes snijden en plakjes op vier borden uitspreiden. Roomsaus over vlees schenken. Waterkers met sjalotdressing mengen en in midden op vlees leggen. Met pijnboompitten bestrooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels pijnboompitten
1 sjalot
1 eetlepel rode-wijnazijn
1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma
3 eetlepels olijfolie extra vierge
125 ml crème fraîche
2 eetlepels Dijon mosterd
2 kalfsentrecotes
½ zak waterkers