Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. Ricottamengsel in ovenschaal scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover sprenkelen. Ricotta in midden van oven in ca. 20 min. goudgeel bakken. Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en sjalot 5 min. marineren. Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen. Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen. Witlofblaadjes losmaken en in de lengte halveren. Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. Salade over vier borden verdelen, gebakken ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.
Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip
voorgerecht
null personen
255 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. Ricottamengsel in ovenschaal scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover sprenkelen. Ricotta in midden van oven in ca. 20 min. goudgeel bakken. Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en sjalot 5 min. marineren. Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen. Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen. Witlofblaadjes losmaken en in de lengte halveren. Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. Salade over vier borden verdelen, gebakken ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ricotta
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel tijm
4 eetlepels olijfolie extra vierge
3 sjalotten
1 eetlepel rode-wijnazijn
1 theelepel Dijon mosterd
100 g gerookte kipfilet
2 bospeentjes
2 struikjes witlof
1 zak veldsla
Dit heb je nodig
ovenschaaltje (500 ml), ingevet