Tuinbonen met spekjes en tijm
Tuinbonen combineren lekker met knapperig spek. Met de toevoeging van een sjalot en tijm heb je in een kwartiertje als een mooi zomers bijgerecht op tafel staan.
Aan de slag
Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tuinbonen met spekjes en tijm
Tuinbonen combineren lekker met knapperig spek. Met de toevoeging van een sjalot en tijm heb je in een kwartiertje als een mooi zomers bijgerecht op tafel staan.
bijgerecht
null personen
185 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries tuinbonen
2 takjes verse tijm
2 sjalotten
125 g magere spekreepjes
1 el ongezouten roomboter