Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes
Je zou bijna vergeten dat er groente in deze spaghetti zit, zo romig is -ie!
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp en pers een helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Giet de tuinbonen af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen).
Doe de tuinbonen, muntblaadjes, avocado, het citroenrasp en sap en het warme kookvocht in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Meng de saus met de spaghetti, verdeel over diepe borden en bestrooi met de spekjes.
Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes
Je zou bijna vergeten dat er groente in deze spaghetti zit, zo romig is -ie!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp en pers een helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Giet de tuinbonen af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen).
Doe de tuinbonen, muntblaadjes, avocado, het citroenrasp en sap en het warme kookvocht in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Meng de saus met de spaghetti, verdeel over diepe borden en bestrooi met de spekjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
250 g spekreepjes
400 g diepvries tuinbonen
1 citroen
4 takjes verse munt
250 g diepvries zachte avocadostukjes
Dit heb je nodig
fijne rasp
blender of staafmixer