Koude tomatensoep met avocado
Aan de slag
In keukenmachine of met behulp van staafmixer tomatenblokjes met olie, bosuitjes, basilicum en rode peper tot gladde massa pureren. Terwijl machine draait tomatensap toevoegen. Soep pittig op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Afgedekt in koelkast ijskoud laten worden; eventueel 15 min. voor serveren in diepvries plaatsen.
Avocado halveren, pellen en in piepkleine blokjes snijden. Direct met limoensap besprenkelen om verkleuren tegen te gaan. Soep (eventueel met ijsblokje erin) over zes glaasjes verdelen. Garneren met avocado en serveren met lepeltje.
Koude tomatensoep met avocado
voorgerecht
null personen
100 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine of met behulp van staafmixer tomatenblokjes met olie, bosuitjes, basilicum en rode peper tot gladde massa pureren. Terwijl machine draait tomatensap toevoegen. Soep pittig op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Afgedekt in koelkast ijskoud laten worden; eventueel 15 min. voor serveren in diepvries plaatsen.
Avocado halveren, pellen en in piepkleine blokjes snijden. Direct met limoensap besprenkelen om verkleuren tegen te gaan. Soep (eventueel met ijsblokje erin) over zes glaasjes verdelen. Garneren met avocado en serveren met lepeltje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rijpe romatomaten
2 eetlepels olijfolie extra vierge
3 bosuitjes
½ zakje verse basilicum
1 rode peper
750 ml tomatensap
1 limoen
1 avocado
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine