Gekoelde tomatensoep met basilicum
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukjes. Pluk 4 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houd ze achter voor garnering. Pureer de stukjes tomaat met de rest van het basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer. Wrijf de puree boven een kom door een zeef.
Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog licht gebonden is. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.
Schep de soep in vier kleine rechte glazen en garneer met een blaadje basilicum.
Gekoelde tomatensoep met basilicum
voorgerecht
null personen
30 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukjes. Pluk 4 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houd ze achter voor garnering. Pureer de stukjes tomaat met de rest van het basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer. Wrijf de puree boven een kom door een zeef.
Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog licht gebonden is. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.
Schep de soep in vier kleine rechte glazen en garneer met een blaadje basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g romatomaten
3 takjes basilicum
50 ml droge sherry
100 ml kruidenbouillon
0 tabasco
Dit heb je nodig
blender of staafmixer