Spaghetti met garnalen en artisjokken
Aan de slag
Garnalen ontdooien volgens aanwijzing op verpakking. In ruim kokend water met zout spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. Artisjokharten in vieren snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en ui met kruiden 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Garnalen door ui scheppen en 2 min. meebakken. Wijn erbij schenken en 2 min. laten inkoken. Artisjokken en olijven erdoor scheppen en nog 2-3 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Spaghetti afgieten en 2 el olie en zwarte peper erdoor roeren. Overdoen in vier warme diepe borden en garnalen-artisjoksaus erover verdelen.
Spaghetti met garnalen en artisjokken
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Garnalen ontdooien volgens aanwijzing op verpakking. In ruim kokend water met zout spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. Artisjokharten in vieren snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en ui met kruiden 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Garnalen door ui scheppen en 2 min. meebakken. Wijn erbij schenken en 2 min. laten inkoken. Artisjokken en olijven erdoor scheppen en nog 2-3 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Spaghetti afgieten en 2 el olie en zwarte peper erdoor roeren. Overdoen in vier warme diepe borden en garnalen-artisjoksaus erover verdelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak gepelde, rauwe tijgergarnalen
300 g spaghetti
1 blik artisjokharten
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 grote uien
2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
2 teentjes knoflook
100 ml droge witte wijn
50 g groene olijven zonder pit
0 versgemalen zwarte peper