Ratatouillequiche met tonijn
Lekker veel groenten in deze goedgevulde quiche.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika, courgette en aubergine in ongeveer gelijke reepjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui. Hak de knoflook grof. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en roerbak ze 10 min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de tonijn erdoorheen en zet het vuur uit.
Leg de plakjes deeg op elkaar en kneed ze tot een bal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Bekleed de springvorm ermee en laat wat deeg over de rand hangen. Prik de deegbodem in met een vork en strooi er wat kaas over.
Klop de eieren met de melk los. Roer de rest van de kaas door het eimengsel, voeg wat peper en zout toe. Schep het groente-tonijnmengsel in de vorm en schenk het eimengsel erover (laat een beetje over). Vouw de overhangende deegranden losjes over de vulling en bestrijk met de rest van het eiermengsel. Bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Ratatouillequiche met tonijn
Lekker veel groenten in deze goedgevulde quiche.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
45 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika, courgette en aubergine in ongeveer gelijke reepjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui. Hak de knoflook grof. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en roerbak ze 10 min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de tonijn erdoorheen en zet het vuur uit.
Leg de plakjes deeg op elkaar en kneed ze tot een bal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Bekleed de springvorm ermee en laat wat deeg over de rand hangen. Prik de deegbodem in met een vork en strooi er wat kaas over.
Klop de eieren met de melk los. Roer de rest van de kaas door het eimengsel, voeg wat peper en zout toe. Schep het groente-tonijnmengsel in de vorm en schenk het eimengsel erover (laat een beetje over). Vouw de overhangende deegranden losjes over de vulling en bestrijk met de rest van het eiermengsel. Bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
370 g tonijnstukken in olie
6 plakjes deeg voor hartige taart
150 g geraspte belegen kaas
3 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)