Stamppot rauwe spinazie met spek
In deze winterse schotel geen andijvie, maar zijn groentebroer spinazie.
Aan de slag
Schil de aardappelen in grove stukken, snijd ze in grote stukken was ze daarna. Kook de aardappelen in weinig water in 15-20 min. gaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de speklapjes en spreid ze uit over de bakplaat. Knip de takken van de trostomaatjes in stukken en leg ze naast het spek. Schuif de bakplaat onder de hete grill. Rooster 6-8 minuten tot het spek knapperig is en de schil van de tomaatjes barst.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met melk en boter tot een smeuïge puree. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de uitjes samen met de spinazie door de puree en verwarm de stamppot op laag vuur door. Breng op smaak met peper, eventueel zout en nootmuskaat. Schep de stampot op de borden en leg de spek en tomaatjes erop.
Stamppot rauwe spinazie met spek
In deze winterse schotel geen andijvie, maar zijn groentebroer spinazie.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen in grove stukken, snijd ze in grote stukken was ze daarna. Kook de aardappelen in weinig water in 15-20 min. gaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de speklapjes en spreid ze uit over de bakplaat. Knip de takken van de trostomaatjes in stukken en leg ze naast het spek. Schuif de bakplaat onder de hete grill. Rooster 6-8 minuten tot het spek knapperig is en de schil van de tomaatjes barst.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met melk en boter tot een smeuïge puree. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de uitjes samen met de spinazie door de puree en verwarm de stamppot op laag vuur door. Breng op smaak met peper, eventueel zout en nootmuskaat. Schep de stampot op de borden en leg de spek en tomaatjes erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kruimige aardappelen
125 g ontbijtspek
500 g cherrytomaten aan de tak
3 bosuien
600 g verse spinazie
1 mespunt gedroogde nootmuskaat