Kip met romige waterkerssaus
bewaar
bewaar

Kip met romige waterkerssaus

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In slakom dressing kloppen van 3 el olie, 1 el citroensap, 1/2 el citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper. In schaal marinade roeren van 2 el olie met 1 el citroensap en rest van knoflook en rasp. Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen. Smaken 10 min. laten intrekken. Grillpan verhitten. Kip in ca. 5 min. bruin en gaar roosteren. Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 el citroensap. Peperkorrels pletten. In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper. Salade over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erop scheppen. Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met romige waterkerssaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig