Broccolischotel met shoarmareepjes
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de winterpeen in dunne reepjes, halveer de ui en snijd in flinterdunne boogjes. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.
Verhit de olie in een grote wok en roerbak de peen en ui 2 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erboven, voeg de shoarma toe en bak 2 min. mee. Voeg daarna de broccoli toe en bak 2 min. mee. Schenk de sojasaus en het water erbij en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de rijst.
Broccolischotel met shoarmareepjes
hoofdgerecht
null personen
215 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de winterpeen in dunne reepjes, halveer de ui en snijd in flinterdunne boogjes. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.
Verhit de olie in een grote wok en roerbak de peen en ui 2 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erboven, voeg de shoarma toe en bak 2 min. mee. Voeg daarna de broccoli toe en bak 2 min. mee. Schenk de sojasaus en het water erbij en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de rijst.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
200 g winterpeen
1 rode ui
500 g broccoli
3 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
450 g shoarmavlees
2 el Japanse sojasaus
3 el kraanwater