Stevige andijviestamppot
Aan de slag
Aardappels schillen, in vier stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen vlees met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en vlees in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en boven vlees uitpersen. Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen en vlees onafgedekt ca. 15 minuten stoven. Aardappels afgieten en fijnstampen met melk. Rauwe andijvie en zure room erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met varkensvlees en saus.
Stevige andijviestamppot
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, in vier stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen vlees met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en vlees in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en boven vlees uitpersen. Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen en vlees onafgedekt ca. 15 minuten stoven. Aardappels afgieten en fijnstampen met melk. Rauwe andijvie en zure room erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met varkensvlees en saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kilo kruimige aardappels
1 schaaltje varkensreepjes
4 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
150 ml melk
1 zak gesneden andijvie
1 bekertje zure room