Salade met ei en rivierkreeftjes
Feestbrunch op de planning? Deze chique, lichte salade is 100% zeker de eyecatcher op tafel.
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 7 min. net gaar (dooier vast, maar donkergeel). Klop intussen een dikke dressing van yoghurt, mayonaise, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pluk de worteltjes en toefjes van de veldsla of verwijder de harde takjes uit de waterkers. Spoel de eieren af met koud water, pel en halveer ze. Schil, halveer en snijd de avocado in smalle parten.
Meng in een slakom de veldsla of waterkers met botersla en avocado. Schep voorzichtig om met de dressing en de rivierkreetjes. Leg de eieren op de salade en bestrooi met peper en zout.
Salade met ei en rivierkreeftjes
Feestbrunch op de planning? Deze chique, lichte salade is 100% zeker de eyecatcher op tafel.
null personen
170 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 7 min. net gaar (dooier vast, maar donkergeel). Klop intussen een dikke dressing van yoghurt, mayonaise, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pluk de worteltjes en toefjes van de veldsla of verwijder de harde takjes uit de waterkers. Spoel de eieren af met koud water, pel en halveer ze. Schil, halveer en snijd de avocado in smalle parten.
Meng in een slakom de veldsla of waterkers met botersla en avocado. Schep voorzichtig om met de dressing en de rivierkreetjes. Leg de eieren op de salade en bestrooi met peper en zout.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
2 el milde yoghurt
1 el mayonaise
3 el extra vierge olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 zak veldsla
1 rijpe avocado
100 g botersla
200 g verse rivierkreeftjes