Sunshine salad
bewaar
bewaar

Sunshine salad

Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de maiskolven in 20 min. gaar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op een platte schaal iets afkoelen.

Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen en meng met het grapefruitsap. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof.

Giet de mais af en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de maiskorrels los. Meng met de munt, olie en taugé door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de quinoa erop. Verdeel de avocadorepen en grapefruitpartjes erover. Garneer met de gerookte amandelen.

variatietipOok lekker met 'AH quinoa en bulgur' (voorgekookt). Gebruik dan 500 g voor 4 personen. Het recept is dan niet meer glutenvrij
bereidingstipJe kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Voeg dan de avocado, munt en veldsla vlak voor serveren toe.

Maiskolven bereiden

Instructievideo - 01:21 min.

Sunshine salad met verse quinoa en bulgur

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sunshine salad

Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig