Sunshine salad
Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken.
Aan de slag
Kook de maiskolven in 20 min. gaar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op een platte schaal iets afkoelen.
Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen en meng met het grapefruitsap. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof.
Giet de mais af en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de maiskorrels los. Meng met de munt, olie en taugé door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de quinoa erop. Verdeel de avocadorepen en grapefruitpartjes erover. Garneer met de gerookte amandelen.
Maiskolven bereiden
Instructievideo - 01:21 min.
Sunshine salad met verse quinoa en bulgur
Instructievideo - 00:36 min.
Sunshine salad
Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken.
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de maiskolven in 20 min. gaar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op een platte schaal iets afkoelen.
Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen en meng met het grapefruitsap. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof.
Giet de mais af en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de maiskorrels los. Meng met de munt, olie en taugé door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de quinoa erop. Verdeel de avocadorepen en grapefruitpartjes erover. Garneer met de gerookte amandelen.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 maiskolven
200 g quinoa
2 grapefruits
1 eetrijpe avocado
15 g verse munt
50 g gerookte amandelen
2 el extra vierge olijfolie
100 g taugé
35 g veldsla