Bospeensoep
Aan de slag
Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. Wortels in stukjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan boter smelten en aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook 5 min. zachtjes bakken. Bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Nog 10-15 min. laten sudderen, tot wortel gaar is. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie. Lekker met knapperige croutons of soepstengels.
Bospeensoep
voorgerecht
null personen
105 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. Wortels in stukjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan boter smelten en aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook 5 min. zachtjes bakken. Bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Nog 10-15 min. laten sudderen, tot wortel gaar is. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie. Lekker met knapperige croutons of soepstengels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeen
2 kleine aardappels
1 ui
1 teentje knoflook
25 g boter
900 ml kruidenbouillon
100 ml (versgeperst) sinaasappelsap
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine