Witlof in bladerdeeg met pittige kaas
Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken. Bladerdeeg laten ontdooien. Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen. Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper. Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen. Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken. Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.
Witlof in bladerdeeg met pittige kaas
Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken. Bladerdeeg laten ontdooien. Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen. Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper. Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen. Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken. Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 struikjes witlof
8 plakjes bladerdeeg
6 zongedroogde tomaten op olie, heel fijngesneden
150 g versgemalen Zaanlander kaas pikant
4 tomaten
4 eetlepels balsamicodressing