Broodschotel met broccoli en ei
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In koekenpan olie verhitten en uiringen 3 min. zachtjes fruiten. Bouillon, tijm en zout en peper naar smaak toevoegen. Ui nog 4-5 min zachtjes stoven en vocht laten verdampen. Intussen kleine broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk schillen met dunschiller en in blokjes snijden. Broccoli in weinig water met zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Brood in 4 gelijke dikke sneden snijden (kapje wordt niet gebruikt) en in broodrooster (of onder grill) lichtbruin roosteren. Sneden brood tegen elkaar aan in ingevette ovenschaal leggen. Ui en broccoli erover verdelen. Boven elk stuk brood ei breken en daarop 1/2 el zure room scheppen. Bestrooien met wat zout en peper en geraspte kaas. Broodschotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin bakken.
Broodschotel met broccoli en ei
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In koekenpan olie verhitten en uiringen 3 min. zachtjes fruiten. Bouillon, tijm en zout en peper naar smaak toevoegen. Ui nog 4-5 min zachtjes stoven en vocht laten verdampen. Intussen kleine broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk schillen met dunschiller en in blokjes snijden. Broccoli in weinig water met zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Brood in 4 gelijke dikke sneden snijden (kapje wordt niet gebruikt) en in broodrooster (of onder grill) lichtbruin roosteren. Sneden brood tegen elkaar aan in ingevette ovenschaal leggen. Ui en broccoli erover verdelen. Boven elk stuk brood ei breken en daarop 1/2 el zure room scheppen. Bestrooien met wat zout en peper en geraspte kaas. Broodschotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin bakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels olie
4 rode uien
100 ml kruidenbouillon
1 theelepel tijm
500 g broccoli
½ bruinbrood
4 eieren
2 eetlepels zure room
150 g belegen kaas
Dit heb je nodig
grote ovenschaal